A place to live conscious of live
 • portalholístic

  The best Professionals and Centers

 • They help you to smile...

 • help you to relax...

 • to flow like it...

   

   

 • to listen...

 • to contemplate it...

 • to respect you...

   

   

Articles > Autohipnosi: la capacitat de gestionar el teu benestar

autohipnosi, portalholistic
Sílvia Alberich

Autohipnosi: la capacitat de gestionar el teu benestar

Una tècnica cada cop més estesa que t'ajuda a trobar noves pautes per sentir-te millor

1 de desembre de 2016  

 

Sorry! We are working on translation about this text

Los textos en PortalHolístic se traducen gracias al intercambio y el voluntariado. Si quieres colaborar en esta traducción y tu nivel de inglés es excelente, ponte en contacto con nosotros. Gracias!

 

 

 

 

De la hipnosi clínica a l'autohipnosi

La hipnosi clínica és una tècnica molt coneguda i estesa a què se sotmeten moltes persones per millorar la seva salut física i mental. El mètode es basa en aconseguir un estat de focalització de l’atenció i de màxima concentració, que permeti accedir als recursos interns i allotjats a la ment subconscient de la persona.

El mètode es basa en aconseguir un estat de focalització de l’atenció i de màxima concentració

La hipnosi clínica serveix tant per a reduir un dolor que es pateix des de fa temps com per aprimar-se o deixar de fumar i, a més, resulta molt útil com a complement per potenciar altres tractaments mèdics i psicològics que s’estiguin seguint.

L'autohipnosi, no obstant això, és un mètode molt menys conegut i emprat, però que pot tenir uns grans beneficis per al nostre organisme i el nostre creixement personal, si es realitza correctament.

Què ens aporta?

El Tai-txi, el ioga i la meditació són algunes de les teràpies més habituals a les quals moltes persones recorren per trobar o mantenir el seu benestar personal.

La hipnosi clínica serveix tant per a reduir un dolor que es pateix des de fa temps com per aprimar-se o deixar de fumar

L’estrès, les obligacions personals o professionals, la competitivitat de la societat en què vivim i el ritme accelerat que acostuma a marcar la rutina diària, acaben passant factura i afecten la nostra vida. Aquestes vivències, generen pensaments i patrons de comportament adquirits que emmagatzemem en el subconscient, fent-nos actuar de determinada manera o generant-nos malestars de tot tipus. Per això, per trobar-nos bé, és essencial controlar la ment, però no sempre és fàcil.

L’autohipnosi ens ajuda a fer-ho. És una tècnica en auge en els darrers anys que ha demostrat la seva eficàcia en l'alleugeriment de dolors físics aguts i crònics, en problemes com el còlon irritable o la psoriasi i en situacions d'ansietat i estrès.

Autohipnotitzar-se només és qüestió de temps i de certa predisposició i receptivitat. En realitat són moltes les persones que tenen la capacitat d’aconseguir un estat hipnòtic i potenciar els seus recursos interns. L’important és fixar noves idees en el subconscient que ens ajudin a prendre accions amb una mentalitat nova. Així, al llarg del dia, podem sorprendre’ns efectuant una acció determinada de manera diferent, fruit del nou patró que s’ha gravat en el nostre subconscient.

Existeixen tallers, que poden fer-se individual o bé en grup, on ensenyen les claus perquè qualsevol persona pugui treballar amb el seu subconscient a través de la relaxació mitjançant suggestions o visualitzacions. Com qualsevol teràpia, és bàsic fer-se guiar per un bon professional que marqui les pautes més idònies per autohipnotitzar-se saludablement.

En realitat són moltes les persones que tenen la capacitat d’aconseguir un estat hipnòtic i potenciar els seus recursos interns

Pautes d'autohipnosi

Per aprendre les tècniques de l'autohipnosi són necessàries entre 5 i 10 sessions que permetin a la persona que experimenta aquest mètode poder concentrar la seva atenció en un aspecte que vulgui reforçar o bé apartar de si mateix allò que li resulta molest. “L'autohipnosi és més activa que la meditació, perquè segueix unes instruccions que serviran com a guia per a canviar uns hàbits, una percepció i unes creences sobre un tema”, puntualitza Teresa Garcia, directora de l'Institut Erickson Madrid.

L’important és fixar noves idees en el subconscient que ens ajudin a prendre accions amb una mentalitat nova

Existeixen determinades pautes o actituds que afavoreixen l'efectivitat de l'autohipnosi, que exigeix una implicació total per part de qui se sotmet a aquesta teràpia.

⁃ La respiració és una d'elles. En primer lloc, cal tancar els ulls, relaxar-se i imaginar un lloc relaxant que ens aporti pau, tranquil·litat i benestar (pot ser una platja, un poble muntanyenc, un riu...). Un cop feta aquesta visualització, és important fer-ne una altra on projectem una situació futura que vulguem millorar i intentem fer-ho amb frases positives que reforcin la nostra intenció.

Actitud positiva. Els suggeriments o intencions que es diuen en veu alta han de fer-se en temps present, en primera persona i en positiu per tal que el subconscient les assimili i accepti millor. Un missatge negatiu i en futur rebaixa les possibilitats d'èxit. 

Aquestes actituds resulten molt útils per poder experimentar alguna de les tècniques d'autohipnosi existents, com el mètode Jacobson o el de la gravació. El mètode Jacobson consisteix a tensar i relaxar els diferents músculs del cos per prendre consciència de la tensió que patim i per aprendre a relaxar-nos, mentre que el de la gravació, com indica el seu nom, està basat en l'enregistrament d'àudios d'alguna sessió anterior per utilitzar-los en una de nova i poder assolir el canvi o la millora desitjats.

Les actituds i tècniques descrites són un complement ideal a altres teràpies alternatives per a intentar millorar situacions de malestar físic i psicològic que ens impedeixen viure feliços i per a poder assolir un estat de benestar ple. 

Sílvia Alberich

Periodista

 

 

Enllaços d'interès que apareixen en aquest article:

- Instituto Erickson Madrid

- Mètode Jacobson

- Mètode de gravació

 

 

Fes una ullada a tots els nostres articles 

 

 

Saps que els professionals tenen PERFILS PÚBLICS GRATUÏTS a PortalHolístic? Et donem més informació en aquest enllaç

 

T'agradaria escriure un article? Et convidem a fer-ho!. T'ho expliquem AQUÍ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Search

centers and professionals

of natural therapies and conscious activities

Select the region to restrict your search